Kies voor Duurzame Meubelen en een Praktische Inrichting

Een wel doordacht design voor de inrichting van je kantoor, kan in eerste instantie een hele investering lijken. Toch spaar je er op langere termijn geld mee uit. Investeren in duurzame meubelen en een weldoordacht design verhoogt de productiviteit van je werknemers en de meubelen gaan ook veel langer mee.

Wanneer er niet genoeg tijd is besteed aan het nadenken over de inrichting van het kantoor, gaan werknemers tijd verliezen. Ze kunnen gehinderd worden in het uitvoeren van hun basistaken wat de productiviteit en het welbevinden op het werk vermindert. Houdt daarom rekening met volgende elementen:

Zorg voor voldoende daglicht:

Werknemers spenderen 90% van hun wakkere uren binnen ver weg van ramen en licht. Gebrek aan natuurlijk licht heeft een invloed op het concentratievermogen en het  algemeen welbevinden. Zorg bij de planning daarom dat het licht dat aanwezig is zo goed mogelijk wordt benut.

Creëer Break-out ruimten

Een break-out ruimte is een gezellige plek op kantoor, waar werknemers even weg kunnen zijn van hun bureau. Ze bevorderen de spontane contacten tussen mensen en zijn ideaal voor het uitwisselen van ideeën bij een tas koffie. De meest creatieve oplossingen ontstaan in een ontspannen sfeer.

Voorzie genoeg opslagruimte

Vooral in een kleiner kantoor, is het belangrijk om er voor te zeggen dat alles goed op elkaar is afgestemd.  Zorg voor voldoende kasten en opbergmeubelen zodat het kantoor er er netjes en georganiseerd blijft uit zien.

Zorg er voor dat kasten en laden zo opgesteld staan dat ze makkelijk bereikbaar zijn. Ook verplaatsbare units zijn een oplossing.

Bekijk deze 5 tips voor het organiseren van de kantoorruimte

Kies voor duurzame meubelen

Je kan in de verleiding komen om te besparen op de aankoop van meubelen voor kantoor. Sta er echter bij stil dat jij en jouw werknemers de hele dag zitten op de stoelen die jij nu aanschaft. Het kan zijn dat je nu kan besparen op de aankoop van die stoelen, maar als jij en jouw werknemers rugklachten krijgen, verlies je heel snel aan productiviteit.  Ook het ziekteverzuim zal toenemen.

Duurzame meubelen gaan ook veel langer mee. Bedenk dat bureautafels, stoelen en kasten zeer intensief zullen worden gebruikt en dus ook aan slijtage onderhevig zullen zijn. Een investering nu zorgt er voor dat je je jaren verder kan.

 

Meer lezen? Klik even hier voor designtips van experts.

Graag meer tips over het organiseren van je kantoorruimte? Hier zijn 21 tips voor jou!.

Geen zin om meubels zelf naar boven te tillen? Bekijk het overzicht van shops die meubels bezorgen met drempellevering.

 

Investeer tijd en geld in duurzame meubelen en een wel doordachte inrichting. Vraag ons team van specialisten om hulp als je niet weet waar te beginnen.